Resource Management styrker NoA Connects kultur

Ifølge Margit Vesti Hoe, Operations Director hos konsulentvirksomheden NoA Connect, er Ressource Management afgørende for at bevare en kultur med frihed, faglighed og fællesskab som kerneværdier.

Naima Robenhagen Burgdorf, NorthHouse Partners Projektleder og specialist indenfor Resource Management har interviewet Margit Vesti Hoe om NoA Connects rejse mod at realisere visionen om et professionelt paradis for talentfulde, selvstændige og frihedselskende konsulenter.

I takt med at ansættelsesformen i fremtiden i stigende grad bliver sekundær og faglig præstation, frihed og fleksibilitet bliver det primære, er det kritisk at have styr på processen for planlægning og allokering af virksomhedens medarbejdere – også kaldet Ressource Management. Flere og flere projekt-og servicebaserede virksomheder er begyndt at arbejde struktureret med orkestrering af medarbejderstyrken, herunder NoA Connect.

Hvorfor er Ressource Management vigtigt for NoA Connects rejse?

“Vi vil gerne vækste NoA Connect og have flere dygtige mennesker til at blive en del af vores fællesskab. I den forbindelse er det essentielt, at vi holder fast i vores værdier og en stor del af dét er at passe på vores medarbejdere. Vores kerneværdier er udtrykt i vores 3 værdier: Frihed, faglighed og fællesskab. For at folk kan leve i organisationen, er det vigtigt, at der ikke er nogen, der har for meget på deres tallerken. At arbejde strategisk med Resource Management hjælper os med at skabe det fornødne overblik, så vi med fuld transparens, og i fællesskab, kan fordele arbejdet og opgaverne på en fornuftig måde imellem os.”

”Herudover vil vi gerne kunne stå på mål for dét, vi lover kandidater i rekrutteringssammenhænge. At det ér den kultur, vi har her. At vi rent faktisk efterlever vores værdier. Vi bruger Ressource Management til at levere på det løfte.”

Er det rigtigt at sige, at Resource Management for NoA Connect handler lige så meget om kultur, som det handler om tørre tal og kommercielle KPI´er?

”Selvfølgelig skal vi have en sund forretning. Men det vigtige er, at den kultur vi gerne vil skabe, understøttes af Resource Management, hvor vores konsulenter ikke køres ned af en for høj workload og hvor man som en naturlig ting hjælper hinanden som en del af fællesskabet.”

Frihed frem for KPI´er
NoA Connect er en del af The North Alliance (NoA) familien og har som vækstmodel at udvikle mennesker med en høj grad af frihed, autonomi og fokus på faglighed og fællesskab.

”Resource Management er for os en væsentlig løftestang. Der er en del konsulenter, der har arbejdet i en mere traditionel konsulentverden, som synes, at NoA Connect er interessant, netop fordi, at vi ikke kører hårdt på med chargeability KPI´er og en forventning om, at folk skal levere langt over 100% af deres tid på fakturerbare projekter. Der er mange konsulenter, der finder os interessant netop fordi, at vi er anderledes på det punkt,” siger Margit Vesti Hoe og fortsætter; ”Vi allokerer folk efter deres interesser og forsøger at skabe den frihed, der er for at rykke rundt internt i organisationen alt efter, hvad medarbejderen synes, er interessant. Vi har en stor frihed i forhold til, hvordan vi arbejder med vores kompetencer. Vi ønsker ikke at fastholde nogen i noget bestemt.”

Væk med repeterbart arbejde
”Nogle konsulenthuse kører efter en leverancemodel, hvor de fokuserer på standardiserede leverancer og sigter mod repeterbart arbejde for at tjene flest penge. For os er det langt vigtigere, at folk vokser og udvikler sig i det de laver, end at producere repeterbart arbejde. Vi skaber rum for at kunne gå nye veje og udfordre os selv og det vil vi meget gerne skabe en kultur omkring. Ressource Management bidrager med at understøtte muligheden for at skabe og fastholde den kultur.”

Det må være en balancegang at varetage både en kultur og kommercielle hensyn?

”Det er en balancegang, men med hjælp fra klare værdier, samt en åben og ærlig dialog, så er vi lykkedes rigtig godt med at balancere de to hensyn.” afslutter Margit Vesti Hoe.

 

Naima Robenhagen Burgdorf
Managing Consultant
NorthHouse Partners
nrb@northhousepartners.com
Phone +45 31 70 31 11

 

Om forfatteren og NorthHouse Partners

Naima Robenhagen Burgdorf er projektleder og specialist indenfor Resource Management og Workforce Planning i konsulentvirksomheden NorthHouse Partners en nordisk baseret management konsulentvirksomheden dedikeret til at hjælpe virksomheder med at opnå ekstraordinære resultater gennem Project Delivery Excellence.

I de sidste 10 år har Naima rådgivet virksomheder om digitalisering og resourcestyring indenfor den digitale branche, konsulentvirksomheder, ingeniørvirksomheder, pharmavirksomheder og den offentlige sektor.